Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μαμά πεινάω

το πήραμε από τον pitsiriko.net!!!
Προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για τα κρούσματα λιποθυμίας μαθητών σε σχολεία της πρωτεύουσας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους, ενώ κάποιοι αριστεροί λαϊκιστές κάνουν λόγο και για αυτοκτονία άνεργου γονιού μαθητών.
Οι καταγγελίες για τις λιποθυμίες μαθητών σε σχολεία δεν έχουν διασταυρωθεί ακόμα, αφού μπορεί να μην οφείλονται στην ασιτία αλλά στην μπόχα από τα σκουπίδια.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, δεν είναι τυχαίο ότι λιποθυμούν τα παιδιά της Αθήνας. Τα παιδιά που ζουν στην επαρχία δεν λιποθυμούν επειδή αναπνέουν καθαρό αέρα.
Το υπουργείο Παιδείας συμβουλεύει τους γονείς –τα παιδιά των οποίων λιποθυμούν- να πάρουν τα παιδιά τους και να πάνε στην εξοχή, όπου μπορούν να τρέφονται με ακρίδες.
Επίσης, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο τα παιδιά να μη λιποθυμούν από την έλλειψη τροφής αλλά από την έλλειψη βιβλίων – το βιβλίο σε χορταίνει καλύτερα από το cd.
Το υπουργείο αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο οι μαθητές να λιποθυμούν από τους μπάφους.
Η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Πεινασμένου και Υποσιτισμού, Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε πως τα Ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης και θα τους κάνει καλό να μείνουν νηστικά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, ώστε να έχουν άψογη κορμοστασιά όταν θα πάνε στην παραλία.

Πάντως, η κυρία Διαμαντοπούλου έδωσε εντολή να αποσυρθούν οι τυρόπιτες και τα κρουασάν από τα κυλικεία των σχολείων, ώστε να μην σπάνε οι μύτες των μαθητών από τη μυρωδιά και πέφτουν ξερά τα ξενηστικωμένα.
Η πείνα των μικρών μαθητών έχει προκαλέσει και κρούσματα εγκληματικότητας. Σε σχολείο του Ζωγράφου, μαθητής της Τρίτης Δημοτικού γάζωσε με Καλάσνικοφ συμμαθητή του για να του πάρει το κουλούρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου